Vision Partners biedt in-line systemen voor snelle en betrouwbare inspectie met gebruik van warmtebeeld

Vision Partners biedt in-line systemen voor snelle en betrouwbare inspectie met gebruik van warmtebeeld

  • Geplaatst op
  • Door Vision Partners / Packonline.nl
  • 0
Vision Partners biedt in-line systemen voor snelle en betrouwbare inspectie met  gebruik van warmtebeeld

Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100 procent in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.

Vision Partners heeft ruim twintig jaar ervaring met het leveren van turn-key industriële machine vision inspectiesystemen voor de verpakkingsindustrie. “Onze systemen voeren etiket- en sealinspectietaken betrouwbaar uit zonder in te leveren op doorloopsnelheid”, vertelt Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners. “Veel klanten zijn bezig met het robotisering van de inpaklijn en zijn op zoek naar in-line inspectiesystemen die de traditionele taken van de inpakker, zoals etiketcontrole en sealinspectie overnemen.”

Sealscout

Zo heeft Vision Partners de Sealscout in haar assortiment, die ontwikkeld is voor het in-line inspecteren van gesealde verpakkingen. Jeroen Keunen: “Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100 procent in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.” De Sealscout is gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kan eenvoudig in bestaande verpakkingslijnen, met bijvoorbeeld traysealers, dieptrekmachines of sealbalk, worden geplaatst.

Labelscout

Daarnaast biedt Vision Partners het Labelscout controlesysteem, waarbij met hoge snelheid verpakkingskenmerken zoals etiket, dop, partijcode, barcodes of QR-codes gecontroleerd worden op juistheid. De Labelscout etiketinspectieoplossing kan met meerdere camera’s parallel de kenmerken van de verschillende etiketten van een verpakking controleren.

Diversiteit aan producten

Beide systemen zijn ontwikkeld voor verpakkingslijnen met hoge diversiteit aan producten. De procesoperator voegt eenvoudig nieuwe artikelen toe aan de database waarbij per artikel de gewenste inspectiemethode met bijbehorende criteria kan worden geselecteerd. Daarnaast is dynamische inspectie mogelijk wanneer gekoppeld aan het productplanning systeem. Hierdoor kunnen elementen als track-and-trace informatie of de houdbaarheidsdatum worden gecontroleerd.

Nieuwe en bestaande productielijnen

De Sealscout en Labelscout zijn gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kunnen in nieuwe en in bestaande verpakkingslijnen (retro-fit) worden geplaatst. “Wij leveren de machine vision inspectiesystemen turn-key, dus inclusief camera’s, RVS besturingspaneel met 17″ touchscreen, montagemateriaal, trigger-sensor, inspectiesoftware, installatie en training”, besluit Jeroen Keunen.

Ga naar: Vision Partners

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed