MINISTER OP SALUTÉ ONTVANGEN DOOR BRIDGESCOUT BV

MINISTER OP SALUTÉ ONTVANGEN DOOR BRIDGESCOUT BV

  • Posted on
  • 0
MINISTER OP SALUTÉ ONTVANGEN DOOR BRIDGESCOUT BV

Op donderdag 30 november ’17 heeft Bridgescout BV de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, aan boord van de SALUTÉ mogen ontvangen. Tijdens de Smart Shipping Challenge in Rotterdam lieten verschillende partijen middels een showcase innovaties zien.
Bridgescout BV is, net als SENSOR BV, onderdeel van de SENSOR GROEP.

Minister op SALUTÉ ontvangen door Bridgescout BV 

Op donderdag 30 november ’17 heeft Bridgescout BV de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, aan boord van de SALUTÉ mogen ontvangen.


Tijdens de Smart Shipping Challenge in Rotterdam lieten verschillende partijen middels een showcase innovaties zien. Bridgescout  BV is ontwikkelaar en producent van het Bridgescout®-systeem, een brughoogtedetectiesysteem voor schepen. Met Bridgescout® worden brugaanvaringen voorkomen. 
Op de SALUTÉ van het Papendrechtse bedrijf Shipping Factory hebben zij, in het kader  van (semi) autonoom varen, de stuurhut automatisch laten zakken bij het naderen van een brug en omhoog laten komen na een brug.


Brugaanvaringen komen jaarlijks voor en veroorzaken schade aan de stuurhut en mogelijk ook aan vracht en brug. Maar ook het personeel loopt gevaar. Soms eisen aanvaringen zelfs dodelijke slachtoffers. Andere schepen kunnen last hebben van oponthoud en nieuwsberichten brengen imagoschade met zich mee. Bridgescout® geeft alarm of de stuurhut voldoende laag staat om een naderende brug te passeren. Het systeem zorgt voor alertheid bij de kapitein, maar ondersteunt ook op kritieke momenten, bijvoorbeeld bij beperkt zicht in de nacht of bij regen.
Met Bridgescout® wordt varen veiliger en onnodige schades, slachtoffers en oponthoud worden voorkomen.

 

Bridgescout BV is, net als SENSOR BV, onderdeel van de SENSOR GROEP. 

Onderstaand een impressie van deze dag 

Smart Shipping Challenge 2017 - SMASH- Shipping Factory from Maritime Filming Group on Vimeo.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Powered by Lightspeed